Media – ett måste för ditt företag

Det brukade sägas att hälften av all marknadsföring är bortkastad – problemet var att veta vilken hälft? Med digital marknadsföring så är den problematiken avslutad. Varje krona du lägger på digital marknadsföring går att mäta.

Den nya utmaningen består istället av att blixtsnabbt reagera på kundernas ändrade beteende och anpassa marknadsföringen därefter. Sociala medier, sökmotorer, appar, cookie’s och nischade hemsidor är bara några av alla de faktorer du behöver anpassa dig efter och styra din marknadsföring efter. Att göra en ”kampanj” på nätet bör max ta timmar att exekvera för annars riskerar du att ha missat möjligheten.

Att mäta marknadsföringen effektivt är nästan lika komplicerat som att genomföra den. För även om du kan mäta effekterna, gäller det att förstå processen till att få en effektiv analys. Google Analytics har skapat en defacto-standard på analys och antingen förstår du att använda den eller så kastar du bort marknadsföringspengar.

Initiam har arbetat sedan 1998 med marknadsföring i digitala kanaler. Innehaft första positionen på oerhört konkurrensutsatta sökord i decennier och drivit trafik ifrån samtliga kanaler. Det vi är mest stolta över är att med enkla knep genomföra snabba höjningar av konverteringen (omvandlingen) från besökare till betalande kunder.